Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom fotorecept
Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom fotorecept
Foto: marianne
Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky...odporucam robit v tlakovom hrnci,aj ked je recept urceny na pecenie, druhy krat aj ja tak spravim:-)
príprava
na 180-200 °C
Suroviny:
1-1,5 kg | |
100 g | |
2-3 strúčiky | |
podla potreby | |
2-3 vetvicky cerstvy alebo(suseny) | |
1 ks -susena | |
celá | |
1 ks nasekaná |
Postup:
- 1
Umyte baranie maso odblanime prespikujeme pruzkami udenej slaniny,strucikmi cesnaku rozkrojenymi po dlzke,vetvickami rozmarinu,osolime,potrieme chilli paprickou- podrvenou a rascou. Dame do pekaca a posypeme posekanou cibulou.Ja si stehno takto predpripravim a peciem az druhy den,krasne prejde vonami.
- 2
Druhy den zalejeme cervenym vinom(Modra frankovka),dame piect a obcas polievame vypekom,kym sa nam stehno neupecie.
- 3
Podavame s lubovolnou prilohou,zeleninovou oblohou alebo salatom.