Baranie mäso na horčici
Baranie mäso na horčici
Suroviny:
500-700 g | |
1 PL | |
2 dl | |
300 g | |
1 ks | |
10 g | |
10 g |
Postup:
1
Mäso zbavíme prebytočného tuku,pokiaľ možeme vykostímé,umyjeme,osolíme,potrieme horčicou,zalejeme vínom a necháme odležať 24 hodin v chladničke.Na druhý deň ho opečieme na tuku (kto nemá rád pečené,môže ho podusiť na vode),pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania (použijeme aj víno) upečieme do mäkka.Mäkké mäso vyberieme,šťavu vydusíme na tuk,zaprašíme múkou,opražíme,podlejeme a povaríme (toto nemusíme pokiaľ nemúčime).Hotovú šťavu zjemníme maslom.Podávame s knedľou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/baranie-maso-na-horcici/29471-recept.html
upravené: vape