Jahodovo-bazalková salsa ku kuraciemu mäsu
Kuracie prsičká s jahodovo-bazalkovou salsou
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 24. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 180 °C
Suroviny:
800 g (s kožou a kosťou) | |
200 ml | |
100 ml | |
250 g | |
100 ml | |
2 PL | |
30 g |
Postup:
- 1
Olej, sójovú omáčku, soľ, korenie, rascu, sezamové semienka a med zmiešame vo väčšej mise, pridáme kuracie prsia a necháme 24 hodín marinovať.
- 2
Na plech uložíme namarinované kuracie prsia kožou navrch a pečieme pri teplote 180 °C 30 minút.
- 3
Jahody očistíme, nakrájame na kocky, pridáme olivový olej, štipku soli a nasekanú čerstvú bazalku. Takto pripravenou salsou potrieme upečené kuracie prsia a podávame.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsicka-s-jahodovo-bazalkovou-salsou-/67613-recept.html