Losos po grécky
15. 6. 2024
Losos po grécky
POTREBNÉ PRÍSADY:
Toto robievam mojmu manželovi k narodeninám. Je to už akási tradícia, tak skúste (o:
Potrebujeme: filet z lososa, alebo inej morskej ryby (losos je najlepší), soľ, 1 dcl oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g zelených olív, 1 dcl červeného vína, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 1 PL cukru, citrónová šťava
POSTUP PRÍPRAVY:
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena V prípade že nie ste zástancom vyprážaného ako ja-tak môžete rybu dusiť ( nie chytiť za krk a dusiť ale na vode). Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme. Dochutíme cukrom. Do omáčky vložíme ryby a prehrejeme. Podávame so zemiakmi. Je to parádička.
|
filet z lososa, alebo inej morskej ryby (losos je najlepší), soľ, 1 dcl oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g zelených olív, 1 dcl červeného vína, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 1 PL cukru, citrónová šťava |
|
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena. V prípade že nie ste zástancom vyprážaného ako ja-tak môžete rybu dusiť ( nie chytiť za krk a dusiť ale na vode) |
|
Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme. Dochutíme cukrom. |
|
Do omáčky vložíme ryby a prehrejeme. |
|
Podávame so zemiakmi. Je to parádička. |
Zdroj: https://www.mimibazar.sk/recept/3416/losos-po-grecky
upravené: vape